Dom zdravlja "Temerin" je dobio akreditaciju na period od 7 godina

Odaberite jezik

Prevencija raka grlića materice

Štampa

PREVENCIJA RAKA GRLIĆA MATERICE

Rak grlića materice je bolest koja se može sprečiti. Uprkos tome, svakog dana u Srbiji po jedna žena umre od ove bolesti!

Poštovane žene,

Nađite vremena i obavezno jednom godišnje posetite svog ginekologa, koji će vam u sklopu ginekološkog pregleda uraditi i Papanikolau test. Ovaj test je pouzdan, bezbolan i jednostavan za otkrivanje raka grlića materice. Ukoliko je test negativan, možete biti sigurne da se rak neće razviti u naredne 3 godine. Ako je pozitivan, ranim otkrivanjem i blagovremenim lečenjem, obezbedićete veću efikasnost terapije i bolju prognozu bolesti.

Dom zdravlja Temerin je iz svojih sredstava obezbedio 200.000,00 dinara za obuku laboranta koji ce vršiti pregled preparata. Na ovaj način, uskoro ćemo našim sugrađankama obezbediti da za iznos participacije urade Papanikolau test. Organizovaćemo i rad ginekološke službe, tako da što lakše i brže možete zakazati pregled kod nas, i na taj način obuhvatićemo što veći broj žena skriningom.

Od 20. do 26. januara obeležava se Evropska nedelja prevencije raka grilića materice. Neka vas to podseti da proverite kada ste poslednji put bile na pregledu kod svog ginekologa i uradile Papanikolau test. Budite odgovorne prema svom zdravlju, prema sebi i svojim najbližima. Dođite kod nas, kako biste se prekontrolisale, jer lakše je SREČITI nego LEČITI svaku bolest, a posebno RAK GRLIĆA MATERICE.

Srdačno,

Dr Gorica Banjac